Diplomerad Mindfulnessinstruktör Självstudier

Lär dig verktygen, metoden, forskningen
- få komplett kunskap för att jobba som Diplomerad Mindfulnessinstruktör och guida andra i mindfulness.

Här erbjuds utbildningen som självstudier.

Hos oss får du kvalité - vi gör dig trygg som instruktör

Ta din passion för mindfulness till nästa nivå genom att bli Diplomerad Mindfulnessinstruktör!

Bli en expert inom ett växande område, där du inte bara förbättrar ditt eget välbefinnande utan också hjälper andra att upptäcka lugn, klarhet och lycka i sina liv.

Hos oss får du en gedigen utbildning där du lär dig allt du behöver om mindfulness. Forskningsbaserat, inspirerande och användbart.

Att utbildningen ska vara inspirerande, intressant och samtidigt täcka allt man bör kunna som Diplomerad Mindfulnessinstruktör är något vi inte tar för givet. Vi har aldrig varit störst och har därför sett till att utbildningen ska innehålla allt, ha hög kvalité och alltid vara aktuell. Det är säkerligen några av anledningarna till att våra deltagare är så nöjda.

Utbildningen finns också live online i grupp och som retreatvecka på Gotland

Introkurs och även komplett kursledarprogram ingår

Introkursen lär dig grunderna i mindfulness, gör dig helt trygg med vad mindfulness är och vad som faktiskt inte är mindfulness. Efter den är du redo för instruktörsutbildningen.
Vårt enormt uppskattade kursledarprogram innebär att du får 8 veckors kursupplägg i handen så att du kan hålla kurs direkt efter utbildningen.

Lär dig alla verktyg i Mindfulness

Forskningsbaserad fakta, konkret och ändå inspirerande. Du lär dig mindfulness på djupet och praktiskt mindfulness. Hur tar du det vidare till dina deltagare, vad är viktigt att tänka på när du håller grupp och hur är det att vara ute på företag?

Kundgrupper och marknadsföring

Vill du jobba som diplomerad Mindfulnessinstruktör är affärsperspektivet en viktig del. Hur är det att jobba med att hålla kurser, hur är det att sitta på företagssidan? Med vår erfarenhet av båda sidor kan vi ge dig en utbildning där du får värdefull kunskap från bägge sidor.

Ledarrollen - bli trygg i dig själv

Förutom allt vi går igenom kring att vara ledare, leda en grupp, utmaningar, vad man gör när något går fel etc så ingår också en reflektionsguide för mindfulnessinstruktörer för att du ska kunna jobba vidare med dig själv och din roll även efter utbildningen.

Diplomerad mindfulnessinstruktör Självstudier

12 500 kr

Inklusive introkurs, kursledarprogram & reflektionsguide


 • Diplom och diplomering (ingår utan extra kostnad)
 • Komplett kursprogram att använda när du är klar
 • Instruktörsmaterial med fakta, verktyg och forskning
 • Fakta och inspo för marknadsföring och försäljning

"Bäst var att ni har gjort metoden så konkret.
Att ni förmedlar djupet men samtidigt med stark betoning på hur den kan användas i vardagen.

Ni är proffsiga i era videos och i era inspelningar av meditationer. Proffsiga och ”mänskliga” samtidigt! Det var också väldigt bra uppgifter, som gav mycket."

Anneli Mattisson

"Kursen motsvarade absolut mina förväntningar. Jag blev förvånad hur mycket som fungerade som egenstudier och examinationen var jättebra!

Bäst var att det var filmer tillsammans med arbetsblad gjorde utbildningen interaktiv och att man hela tiden hade något som skulle skickas in innan man gick vidare."

Kim Wallgren

 "Utbildningen var mer än vad jag förväntade mig. Jag har förändrats som person, vilket jag inte var beredd på. Detta var nyckeln jag letat efter utan att veta det.

Bäst var hela upplägget.
Stort tack för allt, tack räcker inte i detta fallet."

Sara Larsson

 "Jag tycker att kursen nådde över mina förväntningar. Den var välorganiserad och uppdelad på ett sätt som gjorde att varje del kändes precis lagom.

Jag uppskattade verkligen känslan av att kursen är rik på material, men att jag aldrig kände mig överväldigad.

Välbalanserad!"

Jesper Nordström

Det här är utbildningen för dig som:

- vill djupdyka i mindfulness, lära dig allt kring vad som är och inte är, hur man använder sig av det, konkret och inspirerande, forskningsbaserat.

- eller dig som vill lägga till mindfulnesskompetens till ditt nuvarande yrke. Utbildningen till Diplomerad Mindfulnessinstruktör passar väldigt bra som komplement till många yrkesroller.

- eller du som redan vet att du vill arbeta som mindfulnessinstruktör med egna kurser/ klienter/ workshops. Här får du en gedigen utbildning så att du kan känna dig trygg med att sätta igång kurser på direkten.

Oavsett din bakgrund och om du vill göra det för din professionella utveckling eller för din personliga utveckling kommer utbildningen vara något du aldrig ångrar. 

​"Bra struktur och ett lättillgängligt material
som gav både reflektion och djupare insikt
och​ ​dessutom konkreta verktyg.

Jag kände mig väldigt redo
att börja arbeta efter att ha​ ​
genomfört kursen."

Viktoria Åkesson Forsman

 "Självstudiekursen passade mig perfekt, att jag kunde läsa och göra övningar i min egen takt.

Jag ville att kursen skulle ge mig själv lika mycket utveckling som till att ha den för att föra mindfulness vidare till andra människor, och det gjorde den."

Tillägg 3 år senare:
"Det har hänt enormt mycket sen dess. Jag har startat eget, har grupper + 1:1 sessioner.

Tacksam för er utbildning. Den gav mig skjuts framåt i allt."

Selma Obrodovac

"Det var en väldigt intressant och lärorik kurs.

Det blev både viktigt för mig som person och på ett pedagogiskt sätt där jag kan få lära ut till andra.

Bäst var upplägget med självstudier i egen takt och att man kunde välja examinationsdatum själv.

Det gjorde ju att man verkligen kunde ta studierna i sin takt samtidigt som jag kunde vara föräldraledig."

Olga Kjelsson

Forskningsbaserad mindfulness gör dig redo

Utbildningen är baserad på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Efter utbildningen är du Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan hålla kurser i mindfulness. Det är valfritt att diplomera dig, oavsett om du väljer det eller inte så kommer du känna dig redo och ha alla redskap och verktyg du behöver - för att jobba med det och för att leva med det. 

Utbildningen får alltid högt betyg oavsett om den sker live på plats, online på distans eller som här självstudier. Vårt väldigt uppskattade ledarupplägg för att hålla egna kurser ingår, här kan du läsa mer om vad som ingår >>


Plats, tid & pris självstudier - du bestämmer takten

Plats & Tid: Självstudier här, när det passar dig, i den takt det passar dig.

Tidsåtgång: Varje modul tar ca 1,5 h - 4 h i genomsnitt att genomföra, 8 moduler. Du får tillgång till 1 modul per vecka men du kan också göra utbildningen på längre tid, du bestämmer. Du har ett år på dig och skulle du behöva längre tid är det bara att säga till. Tid för diplomering med kursledare bokas under utbildningen.

Pris:  12 500 kr, inkl moms för privatpersoner, exkl för företag eller om du ska ta det på ditt företag och behöver kvitto. Delbetalning möjlig, se anmälningssidan.

Textade filmer
Är du döv, har nedsatt hörsel eller bara föredrar text på videofilmerna kan du välja att få text på alla filmer. 

Har du frågor?

Maila oss på info@ilivera.se

Vad innebär diplomering?

Diplomeringen ingår i priset och sker online på distans via Zoom tillsammans med en av oss kursledare från iLivEra.

Du bokar tid i slutet av din utbildning och sen får du en länk till ett videomöte. Det kräver inget mer än en dator/ ipad/ mobil, internetanslutning och en gnutta mod.

Du kommer få visa att du har gjort resan och fått en förståelse för vad Mindfulness är, att du har reflekterat kring dig själv och över ledarrollen, utmaningar för deltagarna mm. Allt enligt givna tydliga instruktioner.

Låt inte rädslan för att "prestera" hindra dig, diplomeringen är en härlig stund och vi kommer att avdramatisera det så mycket vi bara kan.

Efter avslutad utbildning och genomförd diplomering får du diplom och är Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda grundkurser i Mindfulness.

Du kan om du vill gå utbildningen bara för dig själv, det kan du också bestämma under utbildningens gång, ta ett första steg och anmäl dig så kommer resten att lösa sig :)

Upplägg & Innehåll alla utbildningsformer

Genom upplevelsebaserade övningar och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Du får verktyg, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser. Allt för att du ska känna dig att du har den kompetens du behöver för att leda individer och grupper i Mindfulness. Komplett ledarupplägg att skriva ut för att hålla grundkurser ingår. 

Hörselnedsättning/döv - Alla våra filmer är textade! När det gäller meditation kan du antingen använda dig av meditationerna som är på varje del i utbildningen eller guida dig själv. Mer info om det i utbildningen.
Mindfulness på djupet

- Vad är Mindfulness & vad är inte?

- Mindfulness i vardagen - hur kan vi använda oss av mindfulness i vår vardag? 


- Hur kan jag inspirera andra att få in mindfulness i sina liv? 


- Mindfulnessmeditation, vad är skillnaden och hur gör man?


- Forskning, hur påverkar mindfulnessträning vår hjärna?


- Mindfulness 9 attityder, vilka är dem och vad innebär det i praktiken?


- Mindful eating, medvetet ätande


- Medveten rörelse/Mindfulnessyoga,  vad är det, vad är viktigt att tänka på?


-
 Övningar & reflektion

Praktisk mindfulness

- Meditationsvarianter - andning, kroppscanning, medveten rörelse, sinnesmeditation, inre och yttre stimuli

- Hålla egen meditation - hur gör man och vad ska man tänka på? Teori och praktik (om diplomering annars valfritt)

- Aktivt lyssnande och andra klassiska mindfulnessövningar

- Den egna träningen - hur gör man för att skapa en god vana?

Övningar & reflektion

Personlig utveckling

- Övningar för självreflektion & insikt

- Fokus- & koncentrationsövningar

- Andning & andningsövningar

- Självkännedom - Impulskontroll,  automatiska tankar

- Tillitsövningar – tillit till sig själv och andra

- Reflektionsövningar – känslor, tankar, beteenden och vanor

Ledarrollen

- Ledarrollen – att leda en grupp, vad innebär det?  

- Jag & gruppen - vem är du som ledare?

- Utmaningar & kluriga frågor  - hur är det att hålla kurs, vad är viktigt?

- Kundgrupper & att sälja in sig själv - vad vill kunden ha?  

Feedback, tips & råd

Stress

- Stress - vad händer i kroppen?  

- Stressmönster - hur påverkar stressen mig och andra? Hur yttrar den sig? Skillnader och fakta.

-
Övningar & reflektion

FAQ

"Vad är den främsta skillnaden mellan era onlinekurser för 12 500 vs 15 000 kronor? Är den ena i grupp och den andra helt självständigt?"

- Självstudier kör du själv och träffar kursledare när du är klar och det är dags för examination. De som väljer självstudier brukar tycka att det är riktigt smidigt och att det fungerar väldigt bra även utan kursgrupp, det man kan göra om man vill gå självstudier men känner att man absolut vill ha någon att bolla med längs med är att välja en vän, kollega osv och säga att du kommer gå den här utbildningen och att du skulle vilja bolla och berätta vad du fått lära dig, vilka tankar du har kring det osv osv, ett dedikerat bollplank liksom. Det krävs ju inget av den andra än intresse.

Live online -> 
- Live online via zoom, handledningsstillfällen då du träffar kursledare 3 tillfällen, onlinemöte. Du kan när du anmält dig säga om du helst träffar kursledaren själv eller om du vill vara i en mindre grupp. Vi hade förut satta kursdatum men vi har insett att det är lättare för alla om vi tillsammans sätter datum för träffarna.  


"Hur mycket tid behöver man lägga på studierna för att kunna fullfölja utbildningen?" 

- Det är sååå svårt att säga för alla gör så olika. Men säg att varje tillfälle tar cirka 40 - 75 min. Mycket är ju reflektion så det beror så himla mycket på. Mellan tillfällena är det uppgifter, flera är sånt man gör i vardagen. Det är iaf fullt möjligt att ha ett heltidsjobb och ändå gå utbildningen på sidan av.


"Om jag har förstått det rätt, så är utbildningen 8 veckor lång?"
- Ja den som är självstudier är 8 tillfällen och minst 8 veckor, du bestämmer själv takten men eftersom du gör den helt själv är minsta tiden 8 veckor. Den som är med handledning kan bli kortare beroende på vad ni sätter för datum :)

Fler FAQ-frågor och svar hittar du här >>

 

 • Mest populära
  Hela summan
 •  

  12500 SEK

   

  Välj denna om du vill betala hela summan

  Anmäl dig nu
 • Delbet 2 ggr kort
 • 6250 SEK

  2 betalningar à 6250 SEK /månad

  Om du vill dela upp betalningen på 2 mån.

  Anmäl dig nu
 • Delbet 4 ggr kort
 • 3125 SEK

  4 betalningar à 3125 SEK /månad

  Om du vill dela upp betalningen på 4 mån.

  Anmäl dig nu
 • Delbet 5 ggr kort
 • 2500 SEK

  5 betalningar à 2500 SEK /månad

  Välj denna om du vill dela upp betalningen på 5 månader.

  Anmäl dig nu
 • Delbet 10 ggr kort
 • 1250 SEK

  10 betalningar à 1250 SEK /månad

  Välj denna om du vill dela upp betalningen på 10 mån.

  Anmäl dig nu
 • Delbet 12 ggr kort
 • 1042 SEK

  12 betalningar à 1042 SEK /månad

  Välj denna om du vill dela upp betalningen på 12 mån.

  Anmäl dig nu

Kursledare

Jessica & Lisa

Kursplan